فرهنگ و اوقات فراغت در فرانسه

فرهنگ و اوقات فراغت در فرانسه

بودجه وزارت فرهنگ در سال ٢٠٠٣، بالغ بر٢٫٦٣ میلیارد یورو است. تامین بودجه فرهنگی به رقمی بالغ بر ١٣ میلیارد یورو می رسد که تامین نیمی از آن به عهده دولت و نیم دیگر به عهده انجمن های محلی می باشد. خانواده های فرانسوی به طور متوسط سالانه ١٠٧٥ یورو صرف امور فرهنگی، تفریحات، ورزش و بازی می کنند.

 

کتاب

در سال ٢٠٠٢ تعداد عناوین کتب منتشره به ٦٠٢٥٨رسید که از این تعداد ٣٠٧١٤ عنوان مربوط به تازه های کتاب و تعداد ٢٩٥٤٤ مربوط به چاپ مجدد می باشد.

٤٠١ میلیون نسخه در همان سال در ٣٥٠ دفتر نشر به فروش رسیده است.

فروش ناشرین (در سال ٢٠٠٢): ٢٫٧ میلیارد یورو.

 

روزنامه

سی درصد فرانسوی ها روزانه از میان ١٠ عنوان روزنامه دولتی و ٦٥ عنوان روزنامه محلی یک عنوان روزنامه را مطالعه می کنند.

تیراژ سالانه: ٢٫٣ میلیارد نسخه

 

نشریات ادواری

از میان صد عنوان اول نشریات ادواری، شش عنوان تیراژی بالاتر از یک میلیون نسخه و هشت عنوان تیراژی بیش از ٠٠٠.٥٠٠ دارند.

فرانسوی ها با ١٣٥٤ نسخه برای هر هزار سکنه، اولین خوانندگان مجله در دنیا به شمار می آیند.

 

تلویزیون

تلویزیون همچنان اولین وسیله اوقات فراغت فرانسویان می باشد. میانگین زمانی استفاده از تلویزیون برای هر نفر ٣ ساعت و ١٥ دقیقه می باشد.

فرانسه دارای تعدادی بیش از ١٨٠ کانال تلویزیونی می باشد:

- ٤ کانال دولتی : France 2، France 3، France 5 ( کانال های آموزشی ) و آرته Arte ( کانال فرهنگی مشترک فرانسه-آلمان )

- ٣ کانال خصوصی دولتی : TF1، M6، Canal Plus ( کانال های پولی که در بازار فرانسه حدود ٦٫٤ میلیون نفر مشترک و در بازار های بین المللی ٦٫٧ میلیون نفر مشترک دارد.

 بیش از ٢٠ کانال کابلی ملی یا محلی ( ٪٤٠ از خانه ها به شبکه کابلی متصل می باشند)، ٪٧٫٥ خانواده های فرانسوی مشترک برنامه های کابلی می باشند.

 تعداد بیشماری کانال قابل دریافت از طریق ماهواره ( کانال ساتلیت، TPS...).

- TV5 و کانال فرانس انترناسیونال (CFI) دو اپراتور فعالیت های سمعی- بصری خارج از فرانسه می باشند.

 

رادیو

رادیوی فرانسه امواح رادیویی بخش دولتی را متمرکز می سازد: فرانس-انتر، فرانس انفو ( موج خبر پیوسته)، فرانس کولتور، رادیو بلو، FIP.

موج رادیویی بخش خصوصی RTL ( موجی که بیشترین شنونده را در فرانسه دارد)، Europe1، و رادیو Monte Carlo، امواج عمومی و یک سری موج رادیویی موسیقی، موضوعی، اشتراکی و منطقه ای که با فرکانس های متغیر قابل دریافت است.

رادیو فرانس انترناسیونال ( RFI) ( با ٤٥ میلیون شنونده در سراسر دنیا)، RMC خاور میانه، که برنامه هایی برای خاور نزدیک و خاور میانه پخش می کند، و Medi1 که برای کشور های مغرب برنامه پخش می کند، ابزاری برای فعالیت های رادیویی درخارج از فرانسه می باشند.

 

رایانه و چند رسانه ای ها

کاربرد رایانه به عنوان ابزاری حرفه ای که مورد استفاده ٧٩ ٪ فرانسوی ها قرار می گیرد، در منازل روز به روز افزایش است: ٤٣ ٪ خانه های فرانسوی مجهز به رایانه هستند.

اینترنت به عنوان «روشی جدید برای دستیابی به اطلاعات» به سرعت فرانسوی ها را جذب خود نموده است. تعداد ١٧ میلیون نفر در مدارس، محل کار و در منازل از آن استفاده می کنند.

پیشرفت اینترنت در فرانسه طی چند سال، رشد سریع و قابل ملاحظه ای داشته است: هر موسسه، روزنامه، اداره و شرکت سایت مخصوص خود را داراست، که به موضوعات گوناگون بسیاری می پردازد ( ورزش، تحصیل، خدمات، سینما(...

شرکت های تامین کننده شبکه اینترنتی(چون Wanadoo از گروه فرانس تله کوم) و سایت- های خدماتی بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرند.

 

سینما


فرانسه ، بدعت گذار سینما در سال ١٨٩٥، در این بخش فعالیت بسیار دارد. در سال ٢٠٠٣ تعداد ٢١٢ فیلم تولید شده است ( دومین رده جهانی در سرمایه گذاری صنعت سینمایی.)

٥٨٫٤ ٪ فرانسوی ها حد اقل یک بار در سال و ٣٤٫٦ ٪ آنها دست کم ماهی یک بار به سینما می روند. فرانسه با بیش از ٥٢٤٠ سالن سینما - که ٩٧ سالن آن به صورت مجتمع سینمایی است- در رده کشور هایی قرار دارد که از شبکه سینمایی انبوهی برخوردار هستند.

 

موسیقی و رقص

شمار هنرمندان هنر های نمایشی و رقصنده های فرانسه به١١٣٠٠ نفر، موسیقیدان و آوازخوان ١٦٢٠٠ نفر، فستیوال موسیقی، هنر تغزلی و رقص۲۵۰ نفر و هنرمندان نمایشهای متنوع به ٨٧٠٠ نفر می رسد.

به علاوه تعداد آماتورها به دلیل پیشترفت های قابل ملاحظه اخیر در امر آموزش موسیقی و رقص ( ٤٣٠٠ موسسه تخصصی در زمینه موسیقی) رو به افزایش است.

 

تئاتر

حدود ٥٠٫٠٠٠ نمایش در سال ( تئاتر ملی، مرکز هنر های نمایشی ملی، تالارهای ملی و خصوصی) ٨ میلیون تماشاگر دائمی را به خود جلب می کنند. در حاشیه تالار های بزرگ پاریس، حومه های آن، شهرستان ها و فستیوال های مشهوری چون آوینیون، می توان شاهد گسترش بیش از هزار موسسه هنر های نمایشی مستقل بود.

 

موزه و بناهای تاریخی

تعداد١٢٠٠ موزه بیش از ٧٠ میلیون بازدید کننده در سال به خود جلب می نماید.

موزه لوور، قصر ورسای و موزه اورسی به تنهایی نزدیک به ١٥ میلیون نفر بازدید کننده را در سال پذیرا می شود.

بیشتر شهرستان ها نیز دارای یک یا دو موزه هستند. به علاوه، بیش از ١٥٠٠ بنای تاریخی در اختیار بازدید کنندگان قرار دارد( ٨ میلیون بازدیدکننده در سال)، برج ایفل با تعداد ٦ میلیون بازدید کننده در سال بیشترین رقم را به خود اختصاص داده است. و بالاخره حدود ٣٨٠٠٠ بنا به عنوان ابنیه تاریخی، تحت حفاظت وزارت فرهنگ قرار دارد.

 

ورزش

تمرین های ورزشی طی سال های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است. حدود ١٠ میلیون فارغ التحصیل در فدراسیون های ورزشی فعالیت دارند: فوتبال و تنیس دو ورزشی هستند که بیشترین فارغ التحصیل را دارند. جودو، پتانک، اسب سواری، بدمینتون و گلف طی سال های اخیر موفقیت های چشمگیری داشته اند. همچنین ورزش های اکتشافی و ماجراجویانه چون دوچرخه سواری روی زمین خاکی، راهپیمایی، صخره نوردی، چتر بازی، کانوئه کایاک و غیره.، که بر شمار هوادارانش افزوده می شود.

 

فرهنگ اعیاد

جشن اینترنت، روزهای میراث فرهنگی، جشن موسیقی، جشن مطالعه، هفته علم از جمله مناسب های فرهنگی هستند که فرانسویان مایلند با یکدیگر جشن بگیرند. محبوبیت این مناسب ها هر سال تجدید می گردد.

 در روز های میراث فرهنگی، بازدید از ابنیه تاریخی ( وزارتخانه ها، سفارتخانه ها، موسسات و بانک ها) که درب های آنها در روزهای عادی به روی مردم بسته هستند، برای عموم آزاد می شود.

 هفته علم به منظور اطلاع رسانی در زمینه گسترش علوم و پیامدهای آن برای جامعه برگزار می شود.

موضوع این جشن، مطالعه کتاب و کتابخوانی است که طی آن به دیدار با نویسندگان، کارگاه های نویسندگی، مسابقات داستان نویسی و شناخت حرفه نویسندگی پرداخته می شود.

 و بالاخره جشن اینترنت که به مسئله جامعه اطلاعاتی می پردازد.

 

 

 

امتیاز مطلب: ۰.۰۰ از مجموع ۰ رای. شما نیز به این مطلب امتیاز دهید:

دسته بندی های این مطلب:

فرانسوی مقالات

۰ دیدگاه برای این مطلب وجود دارد

دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید.

برای ارائه نظر می بایست عضو وب سایت باشید.

کلمات کلیدی

طبقه بندی مطالب

مطالب مرتبط

آزمون آیلتس کاغذی
حسین کوپایی

موسسه زبان انديشه پارسيان در سال ۱۳۸۲ به کوشش و اهتمام جمعی از كارشناسان زبان و اساتيد دانشگاه تأسيس گرديد و در همين راستا توانسته تاکنون زبان آموزان بسیاری را به اهداف بلندشان برساند. موفقیت های بی شمار دانشجویان ما در زبان های مختلف گواه بر داشتن کادری مجرب است. تلاش ما بر این است تا با پویایی و نوگرایی حرف تازه ای در زمینه آموزش و پژوهش داشته باشیم. در اندیشه پارسیان هنر ما همنشین ساختن هم اندیشی و دگراندیشی است و نوآموزی میوه این همنشینی. به ما بپیوندید تا یادگیری تان رنگ تازه ای به خود بگیرد.

اندیشه پارسیان به عنوان تخصصی ترین مرکز آموزش زبان آلمانی فقط در شهرک غرب تهران فعالیت دارد و شعبه دیگری ندارد.

همچنین اندیشه پارسیان مجری و مرکز رسمی برگزاری سطوح مختلف آزمون های ÖSD در تهران است.

در حال حاضر در اندیشه پارسیان، زبان های انگلیسی و آلمانی به صورت حضوری و آنلاین ، همچنین خصوصی و گروهی برکزار می شود.

آدرس آدرس: تهران، شهرک غرب، بلوار دریا، بین پاکنژاد و فرحزادی، پلاک ۲۴۲

تلفن تلفن های تماس: ۸۸۳۷۴۲۲۰ - ۸۸۳۷۴۲۲۱ - ۸۸۳۶۸۴۱۰ - ۸۸۳۶۸۴۰۹

ایمیل ایمیل: info@andisheparsian.com

اندیشه پارسیان

© تمامی حقوق برای موسسه آموزش زبان های خارجی اندیشه پارسیان محفوظ است.