LiveZilla Live Help

چگونه برای تحصیل در آلمان اقدام کنیم؟

چگونه برای تحصیل در آلمان اقدام کنیم؟

موسسه زبان اندیشه پارسیان سعی بر این دارد با به اشتراک گذاشتن اطلاعات صحیح، دقیق و به موقع آیندهای روشن برای دانشجویان ایرانی فراهم کند

در این فایل سعی شده سوالات اولیه پذیرش تحصیلی آلمان را پاسخ داده شود. لطفا به صورت کامل این فایل را مطالعه نمائید

این فرم در گذر زمان تکمیل خواهد شد.

 آلمان قوی ترین اقتصاد در میان کشور های اتحادیه اروپا را دارا می باشد و تحصیل در آلمان راهی مطمئن برای ورود به این کشور می باشد. علی رغم رکود اقتصادی که دیگر کشور های اروپا نظیر اسپانیا و یونان را دچار ورشکستگی اقتصادی کرده است، کشور آلمان کماکان به عنوان صحنه اصلی یافتن فرصت های شغلی مناسب در میان کشورهای اروپایی محسوب می شود

. دانشگاه های بسیار ممتاز کشور آلمان از یک سو و آینده ی روشن پیش روی دانشجویان دانشگاه های این کشور و مهمتر از همه رایگان بودن تحصیلات در این کشور باعث شده است تا آلمان به عنوان یکی از کشورهای سرآمد دنیا از لحاظ پذیرش دانشجو مطرح گردد. البته ذکر این نکته ضروری است دانشجویانی که قصد اخذ اقامت دائم آلمان را پس از اتمام دوره تحصیل دارند ، با پروسه بسیار آسانی روبرو نخواهند بود

تحصیلات ابتدایی در کشور آلمان

 کودکان از سه سالگی وارد مهد کودک می شوند. آموزش به طور رسمی در کشور آلمان در مدارس از ۶ سالگی شروع می شود . دوره ی ابتدایی در مدارس کشور آلمان به مدت ۴ سال می باشد. پس از دوره ی ابتدایی دوره ی جدیدی آغاز می شود که مدت آن ۶ سال است. در پایان این دوره دانش آموزان بعد از ۹ سال تحصیلی ( ۴سال ابتدایی + ۵ سال بعد از ابتدایی ) موفق به اخذ مدرک   Hang tschulabschluss خواهند شد . همچنین پس از گذراندن ۱۰ سال ( ۴ سال ابتدایی + ۶ سال بعد از ابتدایی ) مدرک Real schulabschlussدریافت می کنند. پس از اتمام این دوره دانش آموزان دو راه در پیش روی دارند:

راه اول ( مدارس فنی)

پس از انتخاب مدارس فنی ، امکان وارد شدن به بازار کار و مدارس عالی فنی فراهم است. کسانی که این دوره را انتخاب می کنند ورود به بازار کار نسبت به تحصیلات تکمیلی اولویت می باشد. هم چنین بعد از گذراندن دوره فنی امکان ورود به مدارس عالی فنی مخصوص این دانش آموزان فراهم می باشد.

راه دوم ( ادامه تحصیل در دبیرستان با گرایش های گوناگون)

که پس از اتمام دوره ی دبیرستان وارد دانشگاه ها می شوند. این دوره برای دانش آموزانی است که قصد دارند در رشته های گوناگون تحصیل کرده و تحصیلات عالیه داشته باشند

تحصیل در مقطع لیسانس کشور آلمان

سیستم آموزشی کشور آلمان به دلیل حساسیت بسیار زیاد دولت به زبان آلمانی ، تمامی رشته ها ارائه شده به زبان آلمانی ارائه شوند . البته کورس هایی هم به انگلیسی ارائه می شوند اما معمولا دارای شهریه بالایی می باشند

 تحصیل مقطع لیسانس در کشور آلمان ۴ ساله است . افرادی که متقاضی ورود به این مقطع هستند می بایستی مدرک دیپلم را داشته باشند تا بتوانند در این دوره شرکت کنند. هم چنین این نکته حائز اهمیت است که دوره ۴ ساله لیسانس به زبان آلمانی تدریس می شود و فرد متقاضی می بایستی مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 را داشته باشد. که بهتر است در ایران این مدرک را کسب کرده و بعد به کشور آلمان مهاجرت تحصیلی کند زیرا گذراندن دوره ی کالج زبان آلمانی در کشور آلمان دوره ای است که سفارت را متقاعد و راضی به دادن ویزا جهت تحصیل در آلمان به متقاضی می کند و حتماَ باید پذیرش در یک مقطع تحصیلی را برای رفتن به سفارت ارائه دهید.

تحصیل در مقطع فوق لیسانس کشور آلمان

آلمان با داشتن معتبرترین دانشگاه های اروپا، سرآمد کشور های اروپایی در بحث آموزش است و به همین دلیل بسیاری از علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقاطع کشور آلمان را انتخاب می کنند . علاوه بر کیفیت علمی، تحصیل رایگان یکی دیگر از عوامل انتخاب آلمان میباشد. دوره تحصیلات کارشناسی ارشد در کشور آلمان معمولا دو ساله است .

سوالات پر تکرار

  1.  چگونه می توان رشته ی مورد نظرم رو پیدا کنم؟

دو سایت خیلی خوب www.DAAD.de     و www.studu-in.de برای پیدا کردن رشته ی مورد نظر هست که البته پوزیشن های دکتری را هم در این دو سایت قرار داده میشود. اما به طور تخصصی تر موسسه مکس پالنک پوزیشن های دکتری معرفی میکند به آدرس وب سایت www.mpg.de

  1. آیا برای دکتری باید استاد پیدا کرد یا باید به دانشگاه ایمیل زد ؟

کلا  دو نوع دکتری در آلمان وجود دارد study base و research base   برای مورد اول معمولا دانشگاه این پوزیشن ها در وب سایت معرفی میکند. بنابراین با حوصله باید وب سایت تمامی دانشگاهها بررسی شود اما برای حالت دوم معمولا باید استاد پیدا کنیم

  1. آیا برای مستر هم نیاز هست استاد پیدا کنیم ؟

 خیر معمولا برای مستر مستقیم با دانشکاه در ارتباط هستید.

  1. آیا برای مستر فاند وجود دارد؟

معمولا برای پوزیشن های مستر فاندی از طرف دانشگاه وجود ندارد ولی موسسات جانبی مثل DAAD و اراسموس فاند هایی به دانشجوهای مستر میدهند که برای دریافت آن رزومه خوب لازم است زیرا این بورس ها رقابتی است

  1.  در مورد موسسه Uni assist توضیح بدید؟

بعضی از دانشگاه ها مدارک مستقیم از شما دریافت نمیکنند و شما باید از طریق سایت یونی اسیست به آدرس

http://www.uni-assist.de/

یک اکانت درست نمائید و مدارک را به یونی اسیست ارسال نمائید. بعد از آن یونی اسیست برای دانشگاه مد نظر ارسال می نماید.

  1. آیا assist uni هزینه ای می گیرد؟

معمولا هزنیه برای اپالی اول از طریق این موسسه 7۵ یورو و برای اپالی های بعدی ۱۵ یورو می باشد اما بعضی از رشته ها هزینه ندارند زمانی که اپلیکیشن را در یونی اسیست تکمیل کردید مشخص میشود مشمول هزینه میباشد یا خیر

  1. چگونه باید برای مقطع لیسانس اپالی کنیم؟

معمولا رشته های لیسانس به زبان آلمانی ارائه می شوند در مرحله اول باید آلمانی مسلط باشید و در مرحله ی بعدی معمولا قبولی کنکور ایران الزام است. پس باید کنکور بدهید ولی برای اطلاعات دقیق تر بهتر است به وب سایت دانشگاه ها مراجعه کنید

  1. آیا رشته ای که به زبان انگلیسی ارائه می شود سفارت زبان آلمانی هم میخواهد؟

خیر ، رشته زمانی که به زبان انگلیسی ارائه می شود، سفارت مدرک آلمانی از شما نمیخواهد

  1.  چه زمانی طول می کشد تا سفارت وقت بدهد؟

طبق تجربه از زمانی که برای وقت اقدام میکنید تا زمانی که نوبتتان شود 2 ماه و نیم طول می کشد پس زمان بندی داشته باشید

  1. آیا راهی وجود دارد که زودتر بشه وقت گرفت؟

خیر مگر اینکه برای بیماری بخواهید از ایران خارج شوید که ۵ روزه وقت میدهند اما در غیر این صورت راهی نیست.

  1. چگونه می شود از سفارت وقت گرفت؟

برای این بهتر است به سایت سفارت آلمان مراجعه کنید . کاملا توضیح داد شده است.  www.tehran.diplo.de

  1. آیا برای تایید مدارک هم باید وقت گرفت؟

خیر برای تایید مدارک نیاز به وقت گرفتن نیست شما صبح ساعت ۶ صبح درب سفارت باشید مدارک را از شما خواهند گرفت. معمولا روز بعد به شما برمیگردانند در شرایطی که خیلی شلوغ باشد 3-2 روز بعد تحویل میدهند.

  1.  هزینه های زندگی در آلمان چگونه است؟

 همان طور که در مطالب قبلی ذکر شد تحصیل در آلمان به صورت رایگان است و فرد دانشجو فقط باید هزینه های ماهیانه ی زندگی خود را متقبل شود.

 هزینه زندگی در آلمان ، شهر با شهر خیلی متفاوت است شهر های کوچیک تر کمتر و شهر های بزرگتر بیشتر اما به طور میانگین ۶۰۰ یورو در ماه می باشد که بیشترین هزینه را مسکن در بردارد. ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در آلمان را داشته باشد قبل از رفتن به آلمان و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در آلمان است.

  1. آیا همه ی رشته ها رایگان هست؟

 اکثرا رایگان هست اما بعضی از رشته ها هم پولی است. البته طبق قانون جدید ، دانشجویان ایالت بادن ووتنبرگ باید برای هر ترم از 18/17  winter  ، ترمی ۱۵۰۰ یورو پول بدهند

  1. چه مقدار پول باید برای تمکین مالی به سفارت نشان دهیم ؟

 مبلغ 8640 یورو.

  1. آیا حق کار در آلمان داریم؟

 در آلمان 240 روز پاره وقت و 120 روز تمام وقت اجازه کار دارید و مبلغی حدود ساعتی 7 یورو درآمد دارید . اگر درستون خوب باشد و تسلط به نرم افزار داشته باشید میتونید HiWi بشوید و ساعتی ۱۰ یورو درآمد کسب کنید

17) HiWi  چیست ؟

بعضی از اساتید در دانشگاه ها و دانشجویان دکتری نیازمند به یک نفر دارند بعضی از کارهای روتین مثل تایپ ، برنامه نویسی ، آماده سازی نمونه و غیره انجام دهند که معمولا دانشجویان مستر را استخدام میکنن که به عنوان HiWi مطرح است.

  1. آیا آلمان به همسر هم ویزای همراه میدهد؟

بله همسر شما هم ویزای همراه میگیرد

  1. آیا همسر ویزای کار و تحصیل دارد؟

بله دارد

  1. گپ تحصیلی برای سفارت چقدر مهم هست ؟

سفارت به گپ تحصیلی حساس است، حتما اگر چند سال از تحصیل دور بودید باید به سفارت توضیح دهید که در این چند سال به چه کاری مشغول بودید

  1. اگر بخواهیم برای مستر مجدد اقدام کنیم باید به سفارت بگوییم که در ایران فوق لیسانس خواندیم ؟

برای مستر مجدد حتما باید دلایل قابل قبولی داشته باشید و سفارت را قانع کنید در غیر این صورت احتمال ریجکتی بسیار بالا است و اگر به سفارت گفته نشود که در ایران فوق لیسانس خواندید، حتما باید گپ تحصیلی را با به گونه ای مرتفع کنید

  1. چگونه معدلم را به آلمانی تبدیل کنم؟

بسیاری از دانشجویان ایرانی وقتی میخواهند برای گرفتن پذیرش از یک دانشگاه در آلمان اقدام کنند، میخواهند قبل از پست کردن مدارک خود، شانس اخذ پذیرش خودشان را تخمین بزنند. لازمه این کار مقایسه معدل کسب شده با حداقل معدل مورد نظر دانشگاه است. این در حالیست که سیستم نمره دهی دانشگاه های آلمان با دانشگاه های ایران تفاوت دارد

 . در سیستم نمره دهی آلمان، نمرات در بازه 1 تا 6 قرار میگیرند. در این بازه ۱ بهترین نمره و معدل است، و ۶ بدترین نمره است. هرچه نمره یا معدل متقاضی به یک نزدیکتر باشد، بدان معنی است که متقاضی سوابق تحصیلی بهتری دارد. در این سیستم، ۴ کمترین نمره ی مورد نیاز برای پاس کردن یک درس است. نمرات بین ۶ و ۴ هم نمرات مردودی هستند. اکثر دانشگاه های آلمان نمره 2.5 و یا بهتر از آن را شرط ورود هر متقاضی به آن دانشگاه اعلام میکنند .

فرمول زیر نحوه ی تبدیل نمرات و یا معدل را به آلمانی بیان میکند. از این فرمول نه تنها دانشجویانی که از دانشگاه های ایران فارغ التحصیل شده اند، بلکه فارغ التحصیلان هر کشور دیگری به جز ایران نیز میتوانند از آن استفاده کنند

A = 3 * [ ( x – y ) / ( x – z ) ] + 1

نمره معادل در سیستم آلمانیA:

بیشترین نمره قابل کسبX:

نمره و یا معدل متقاضیY:

کمترین نمره که منجر به پاس کردن یک درس میشود Z:

مثال: دانشجویی در دانشگاهی در ایران در رشته ی مهندسی مکانیک در مقطع لیسانس با معدل ۱۵ فارغ التحصیل شده است

A = 3 * [ ( 20 – 15 ) / ( 20-10 ) ] + 1 = 2.5

 

 

 

 

23.آیا برای آلمان باید گواهی قبولی کنکور داشته باشیم ؟

 بله

  1. گواهی قبولی کنکور از کجا میشود تهیه کرد؟

 برای گرفتن این مدرک، باید به روابط عمومی سازمان سنجش، به آدرس زیر رفت:

 تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان استاد نجات الهی (ویلا)، کوچه شهید امانی، واحد ارتباطات مردمی .

از باجه 8 فرم مربوطه را گرفته و تکمیل می نمایید، وقتی که مدرکتان آماده شد،از شما امضا میگیرند و مهر برجسته میزنند و تحویل شما میدهند. سپس میروید میدان فردوسی.به سمت چپ،  سمت میدان امام حسین. ۱۰۰ متر که بروید ، داخل کوچه ”فرصت“، سازمان دانشجویان مشخص است

میروید طبقه سوم، اتاق 342 ،مسئول آنجا مهر را بهتون میدهد ،مهر برجسته را که زدید، یک مهر هم خودشان میزنند و مدارک مربوطه را تحویل اتاق 322 میدهید.

  1. میشود بیشتر از 8 هزار یورو وارد آلمان کرد یا خیر؟

شما میتوانید مبلغی بیشتر از ده هزار تا وارد آلمان کنید، (مثال برای دو سال تحصیلت قصد دارى 2۰ هزار یورو با خودت ببری) کافیه قبل از اینکه تشریف ببرید آلمان از سایت www.zoll.de (سایت دو ورژن آلمانی - انگلیسی داره) فرم شماره ۰۴۰۱ ( صفر - چهار-صفر-یک) رو پر کنید و پرینت بگیرید ( در دو نسخه) و وقتی وارد مرز اروپا ( آلمان) شدید، به مامورین که لباس سبز رنگ دارند     zoll )) اعلام کنید که بیشتر از ده هزار یوروو همراه دارید. هیچ کسی این پول رو ضبط نخواهد کرد و هیچ مالیاتی هم از شما اخذ نمیشود. این اطلاع رسانی شما صرفا برای مبارزه با پولشویی هست.

  1. چگونه واحدمون رو به ECTS آلمان تبدیل کنیم؟

Sie können die ECTS folgendermaßen umrechnen: Ein Kurs mit 90 Min. Unterricht pro Woche während einer Vorlesungsperiode (14Wochen) liefert 3 Leistungspunkte (= ECTS-Points). Also hat ein Kurs mit beispielsweise 60 Min. Unterricht pro Woche während einer Periode von 10 Wochen

1,428 = (14*90) / (10*60)* 3

 also 1,4 Leistungspunkte. (Bitte geben Sie die Leistungspunkte im

 Ergänzungsformular mit einer Stelle hinter dem Komma an.)

براساس پاسخ ادمیشن آفیس دانشگاه اشتوتگارت  ،توضیح دادن که اگر یک درس ۹۰ دقیقه باشه و ۱۴ هفته طول بکشه برابر میشود با  :  سه ECTS 

به عنوان مثال اگر یک درسی ۶۰ دقیقه در هفته باشه و کل ترم ۱۰ هفته باشه به صورت زیر تبدیل می شود :

1,428 = (14×90)/(10×603

یک نکته ی دیگر  اینکه برای اعشار نقطه نزارید همان علامت ، باید باشد !